Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak
Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak
Blog Article
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çtuzakışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla tutum etmesi ve gerekli çtuzakışmaların da buna bakarak gestaltlması gerekmektedir.
Aşiyan ve daire kabilinden mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın kesifı iyiceya kapanmasını sağlamaktır.
Kullanma amacı: Cesim tuzakışbilgiş merkezleri yahut stat kadar cıvıl cıvıl alanlarda acil çıkış kapısı skorsı daha bir küme ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.
Yangın Kapısı yapı taşı amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin olmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca sayısına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birsonsuz insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.
Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Cihan Şenlik'in canlı yayında açıkladığı uzman raporuyla alakalı detayları paylaştı. Faciada dirimını yitiren 29 kişinin arkası sıra, detaylı sualşturmanın cepheı aralık bilirkişiler de araştırmalarda bulunmuştu.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle bile daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yangın kapısı tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi taraf yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın sırasında eminğin katkısızlanması ve oranlı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanılamar.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile heybetli binalarda olması kişilerin emanet kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda söylem belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Münasebetsiz taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun hayat ve emtia yitirilmesine da teknik harisabilir.